Arie’s werk

Korte omschrijving: Let op: Dit staat nog “op de ezel” Dat wil zeggen, het doek zelf is klaar, maar aan de lijst wordt nog gewerkt. De lijst zal eigenlijk het doek vergrootten omdat de bontmuts van de man doorgaat op de lijst. Ook dit is naar een foto van fotograaf Jimmy Nelson in Amsterdam. En het bijzondere … Lees verder “De Inuït” uit de stam van Nanev.

Korte omschrijving: Tijdens een tv moment zag ik foto’s van deze fantastische fotograaf en ik was er direct door gegrepen. Dit deed mij bellen met zijn kantoor in Amsterdam met de vraag of ik enkele gezichten van zijn foto’s mocht schilderen. Dit mocht en ik koos als eerste doek voor deze stoere krijger. Met in het doek … Lees verder “De Massaï” naar een foto van Jimmy Nelson

Korte omschrijving: Gewoon een heerlijk gezicht. Die eenvoudige sloeber die wellicht elke dag in die straatjes speelt op zijn oude instrument om het leven met wat kleingeld te verlichten. Zijn halfvergane jasje, zijn oude 'nette' broek en zijn sloffen.

Korte omschrijving: De priester van Lalibela in Ethiopië (naar een foto van Henri Leij).

Korte omschrijving: Poeh beer is een lief cadeautje aan mijn pedicure voor de geboorte van haar dochtertje. Zij is een ware liefhebber van deze beer die overal in haar huis tevoorschijn komt. Uiteraard is de beer een ‘beschermde diersoort’ die je niet mag kopiëren. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om de beer in twee aspecten te … Lees verder “Poeh beer”