Arie’s werk

Korte omschrijving: Delft's New

Korte omschrijving: Het trammetje van Lissabon.

Korte omschrijving: De Veluwse zandpaden

Korte omschrijving: Als je in Staverden komt ligt er een schitterend boerderijtje aan de rand van kasteel en bos. Ik zou bijna zeggen ‘Ada’s place’, maar dat past niet in het Hollandse tafereel. Wij worden al veel te veel gestuurd om alleen Engels in te voeren tegenover ons prachtige eigen taalgebruik. Maar dit is rustiek, een schilderachtig … Lees verder “Staverden – Ada’s plaatsje'”/”Staverden (Holland) – Ada’s place”

Korte omschrijving: Soms heb je van die ingevingen; dan wil iets iets wat er al is in een nieuw jasje steken. Nou, bij dit is dat de kleurstellingen van Delfts blauw, maar dan met de nieuwe virtuele verpakking in “Delft’s New” 60 x 80 cm Olie op paneel Prijs op aanvraag! Sometimes you have these hunches; Then … Lees verder “Delft’s New”

Korte omschrijving: Even iets anders, wel realisme, maar een kleurrijk schilderij, inclusief een lijst aangepast aan het werk op het paneel. Flamingo’s, dichtbij en steeds verder weg, ach het paneel spreekt voor zichzelf. 80 x 60 cm. olie op paneel Prijs op aanvraag! Something else, but a colourful painting, including a list adapted to the work on … Lees verder “Flamingo’s”

Korte omschrijving: Dit is een abstract werk. Blokken van kleuren met hier overheen de kleuren zilver, goud, brons en ijzer met hieronder direct op de kleur ‘modelling paste’ om het geheel te verrijken met een reliëfpasta. Daar overheen de ‘vergulde kleuring’. Ik heb het werk niet ingelijst omdat ik denk dat een koper dit zelf wil bepalen. … Lees verder “Vergulde kleur”/”Gilded color”

Korte omschrijving: Ook dit is naar een foto van fotograaf Jimmy Nelson in Amsterdam. En het bijzondere aan het gezicht is dat de fotograaf en een tweede persoon in de pupillen van de ‘ijsman’ door schitteren en dit maakt het doek  juist zo aantrekkelijk. Daarnaast is het gezicht van de man werkelijk door de kou ‘aangetast’. De … Lees verder “De Inuït” uit de stam van Nanev”/”The Inuït of the tribe of Nanev”

Korte omschrijving: Tijdens een tv moment zag ik foto’s van deze fantastische fotograaf en ik was er direct door gegrepen. Dit deed mij bellen met zijn kantoor in Amsterdam met de vraag of ik enkele gezichten van zijn foto’s mocht schilderen. Dit mocht en ik koos als eerste doek voor deze stoere krijger. Met in het doek … Lees verder “De Massaï” naar een foto van Jimmy Nelson/”The Massaï” on a photo of Jimmy Nelson.

Korte omschrijving: Gewoon een heerlijk gezicht. Die eenvoudige sloeber die wellicht elke dag in die straatjes speelt op zijn oude instrument om het leven met wat kleingeld te verlichten. Zijn halfvergane jasje, zijn oude 'nette' broek en zijn sloffen.